Podstawy Treningu
Metodyka Treningu

    W walce z cellulitem mogą nam pomóc tłuszcze. Jednak nie wszystkie a jedynie kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3, omega-6 i omega-9. Substancje te poprawiają metabolizm tkanek zaatakowanych przez cellulit, przyspieszają spalanie tkanki tłuszczowej oraz zapobiegają odkładaniu się zapasów tłuszczu. Dieta antycellulitowa trwa przez 5 dni. Szóstego dnia należy pić świeży sok z pomarańczy i marchwi, które pomagają oczyścić organizm ze szkodliwych produktów przemiany materii.

ŹRÓDŁA KWASÓW TŁUSZCZOWYCH OMEGA-3: Tłuste ryby (halibut, łosoś, makrela, pstrąg), tran, olej lniany.
Dzienna dawka to ok. 6g, czyli 150g ryby, 1 łyżka tranu lub oleju lnianego

ŹRÓDŁA KWASÓW TŁUSZCZOWYCH OMEGA-6: Orzechy, pestki słonecznika, dyni, porzeczki, olej z wiesiołka i ogórecznika Dzienna dawka to 1 - 5g, czyli 10-100g orzechów laskowych (5 łyżek) lub 50g włoskich (5 szt.), 1 łyżka oleju z wiesiołka, 50g pestek z dyni

ŹRÓDŁA KWASÓW TŁUSZCZOWYCH OMEGA-9: Oliwa z oliwek, pestki słonecznika, ziarno sezamu, awokado, olej rzepakowy. Dzienna dawka to 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego albo 50 g pestek ze słonecznika lub 1/2 awokado.

                          

Strona
Antropokinetyka
Odżywianie
Doping
Czytelnia
Goście

                                                               Copyright by kulturystyka-zdrowie.pl since 2000